0-6 mjeseci 6-12 mjeseci Bebe Novorođenčad

Hotel i bebe: Učinite svoj boravak ugodnim za cijelu obitelj

Hotel i bebe

Hotel i bebe – spoj koji može biti izazovan, ali uz pravilno planiranje, vaš odmor može postati opuštajući za vas i ugodan za cijelu obitelj. Putovanje s malom bebom može zvučati zastrašujuće, ali uz dobar odabir hotela možete osigurati da svi članovi obitelji uživaju u putovanju. Istražujemo kako pravilno planirati boravak u hotelu s bebom kako biste stvorili nezaboravne trenutke zajedničkog odmora, bez nepotrebnog stresa i problema.

Vodič za obiteljske odmore

Pametan odabir hotela

Pri odabiru smještaja za vaše putovanje s bebom, važno je razmotriti nekoliko ključnih faktora. Prioritet treba biti sigurnost, veličina sobe, sadržaji, razina buke, sigurnosne značajke, protokoli čišćenja i recenzije gostiju. Neki hoteli čak nude usluge prilagođene bebama poput čuvanja djece ili dječjih klubova, te vam mogu osigurati visoke stolice, kolica, auto-sjedalice i krevetiće. POVEZANO: Kupovina autosjedalice? Donosimo na što trebate obratiti pozornost!

Pažljiv izbor hotela može značajno utjecati na vaše ukupno iskustvo. Vaš proračun i dostupnost hotela u određenom području igraju veliku ulogu pri donošenju odluka. Ako je moguće, preporučujemo potragu za hotelima s apartmanskim stilom ili hotelima za produženi boravak. Iako su prvobitno dizajnirani za poslovne putnike na duljem boravku, pokazali su se iznenađujuće dobrima za obitelji koje putuju s bebama.

U hotelima za produženi boravak obično je više prostora, a često dolaze s pogodnostima poput male kuhinje. Ponekad nude perilice i sušilice rublja, što značajno olakšava putovanje s bebom. Dodatna prednost ovih vrsta hotela je manja gužva, što smanjuje vjerojatnost da ćete se suočiti s bučnim susjedima ili kasnovečernjim zabavama.

Druga opcija koju trebate razmotriti za smještaj je Airbnb. Najam potpuno opremljenog stana, apartmana, kuće ili brvnare može znatno pojednostaviti vaše putovanje s bebom. Bit ćete u mogućnosti lakše upravljati svojim dnevnim rutinama kada ne pokušavate stisnuti svoj život u malu hotelsku sobu. Prilikom traženja Airbnb smještaja, svakako filtrirajte opcije za “kid-friendly” lokacije.

Održavanje rutine

Iako ste na odmoru, putovanje s bebom znači pridržavanje određenih rutina kad god je to moguće, posebno kada je riječ o drijemanju i noćnom spavanju. Gdje god je moguće, organizirajte svoje planove oko rasporeda spavanja vaše bebe. Dobro odmorna beba je sretna beba, a sretna beba znači zabavniji odmor!

Vjerujte nam, očuvanje vaše rutine za spavanje, čak i kada niste kod kuće, bit će ključno kako biste osigurali da vaša beba (i vi!) uživate u mirnom noćnom snu. Održavanje te rutine znači pakiranje osnovnih stvari iz vaše svakodnevnice: pelena ili spavaćih vrećica, knjiga za pričanje prije spavanja, aparati za stvaranje umirujućih zvukova i slično. Ako vaša rutina uključuje i kupanje, pobrinite se da ponesete potrebne stvari. Ako vaša hotelska soba ima samo tuš, uvijek možete ponijeti prijenosnu kadu za novorođenče.

Hotel i bebe: Što s hranom?

Pripremite Plan B za Hranu

Ovisno o dobi vaše bebe, hotelska hrana možda neće biti nešto što će moći jesti. Također postoji šansa da ćete platiti 10 eura za porciju hrane koju će vaše dijete baciti na pod. Iz tog razloga, važno je imati alternativni plan za hranu.

Preporučujemo da istražite mjesta u blizini vaše lokacije na kojima će biti dostupna hrana koja odgovara vašoj bebi. Ako takvih opcija nema u blizini, razmislite o tome da ponesete dovoljno hrane iz kuće koja će trajati tijekom cijelog putovanja.

Korištenje hermetičkih spremnika pomoći će u očuvanju svježine hrane i sprječavanju kvarenja. To mogu biti plastični spremnici, vrećice koje se mogu zatvoriti ili vakuumski uređaj za pakiranje. Ako je hranu potrebno čuvati na hladnom, stavite je u hladnjak. To je posebno važno za pokvarljive proizvode poput mliječnih proizvoda ili otvorenih tegli bebine hrane. Ako vaša hotelska soba ima hladnjak, ne zaboravite premjestiti hranu iz hladnjaka u njega radi sigurnosti.

Razmislite o čišćenju

Održavanje higijene kada koristite bočice, pumpe ili druge rekvizite može biti izazovno. Pravilno sredstvo za pranje, posuda i način sterilizacije mogu pomoći. Prilikom pakiranja, pobrinite se da imate sve što vam je potrebno za čišćenje svega što treba očistiti. Imajte na umu da ono što ne ponesete, u hotelu nećete imati. POVEZANO: Savjeti kako se pakirati za putovanje kada imate djecu

Hotel i bebe

Hotel i bebe: Osigurajte prostor sobe

Stvorite siguran prostor za Igru

Ako se vaša beba još ne kreće sama ili tek počinje puzati, označavanje prostora za igru može biti korisno kako biste imali siguran prostor gdje ih možete spustiti. Možete ponijeti lagani pokrivač za pod koji će biti koristan za tu svrhu. Također, ako vaša beba već dira sve što vidi, brzinsko osiguranje utičnica trakom za zatvaranje može biti od pomoći.

Učinite prostor sigurnim za bebu

Bez obzira koliko dugo ostajete, važno je da svoju hotelsku sobu smatrate privremenim domom i osigurate da je sigurna.

Ponesite vlastite potrepštine za osiguranje za bebe. Razmislite o nošenju zaštitnih utičnica, brave za ormariće i zaštitnika za oštre rubove. Ove stvari se lako mogu spakirati u malu torbu i koristiti kako biste hotelsku sobu učinili sigurnijom za vašu bebu. POVEZANO: Zaštita kućnih površina kako bi se spriječile ozljede kod djece

Prođite kroz sobu i identificirajte potencijalne opasnosti, kao što su oštri rubovi, labavi kablovi ili otvorene utičnice. Premjestite sve opasne predmete izvan dohvata vaše bebe ili zatražite od osoblja hotela da ih ukloni ako je to moguće.

Iskoristite postojeći namještaj u sobi kako biste stvorili prepreke ili blokirali pristup područjima koja bi mogla biti opasna. Blokirajte pristup balkonu ili premjestite namještaj ispred otvorenog kamina. Osim toga, razmislite o upotrebi jastuka ili dodatnih deka kako biste omekšali oštre rubove ili uglove. Ne ispuštajte bebu iz vida, čak i nakon što ste osigurali hotelsku sobu.

Idealna prilika za stvaranje lijepih uspomena za cijelu obitelj

Jedna od najvažnijih stvari je pridržavati se rutina vaše bebe koliko je god to moguće. Hotel i bebe često zahtijevaju prilagodbu, ali pokušajte održati uobičajeni raspored obroka, drijemanja i spavanja. To će pomoći vašoj bebi da se osjeća sigurno i ugodno, čak i u novom okruženju.

Naravno, budite spremni na neočekivane situacije i fleksibilni u svojim planovima. Hotel i bebe ponekad idu ruku pod ruku s nepredviđenim izazovima. Međutim, s ljubavlju, strpljenjem i pravim pristupom vaša obitelj može stvoriti divne uspomene. Na kraju, boravak u hotelu s bebom može biti ne samo ugodan, već i nezaboravan odmor za cijelu obitelj. POVEZANO: Što bi trebali sadržavati hoteli primjereni djeci